Exclusieve zwembaden & wellness

Waterbehandeling

Een goede waterbehandeling zorgt ervoor dat u comfortabel, onbezorgd en veilig kunt genieten van uw zwembad. Het verkrijgen en behouden van een goede waterkwaliteit is niet simpel en vereist de nodige aandacht. Het systeem wat Pool Builders levert, zorgt voor een volledig automatische regeling en bewaking van de waterkwaliteit.

Desinfectie

Het desinfecteren van het zwembadwater is een belangrijk onderdeel in de waterbehandeling van het zwembad. Desinfectie zorgt ervoor dat bacteriën en algen worden verdreven en het zwembadwater er kraakhelder uitziet, maar vooral schoon en veilig is.

Systemen

Er bestaan verschillende systemen om de waterkwaliteit te beheersen; de meest bekende manier is door gebruik van chloor, maar ook het gebruik van mineralen, zoals zout, in combinatie met elektrolyse of hydrolyse wordt tegenwoordig steeds meer toegepast. Pool Builders geeft om een aantal belangrijke redenen sterk de voorkeur aan hydrolyse.

Hydrolyse

Doormiddel van het Da-gen systeem kunt u zwemmen in water van drinkwaterkwaliteit – duurzaam, glashelder en zonder chloorlucht!

Waar andere systemen een hoge chloorconcentratie nodig hebben om bacteriën te doden, zorgt het Da-gen systeem er in combinatie met een optimale filtratie en vlokking voor dat de voedselbron voor bacteriën wordt geëlimineerd zodat deze zich niet zullen vermenigvuldigen. Beter voorkomen dan doden! Een heel laag chloride gehalte wat wordt opgewekt vanuit de mineralen in combinatie met de hydrolyse zorgt ervoor dat de overige kleine hoeveelheid bacteriën op een efficiënte manier worden geoxideerd.

Duurzaam

De combinatie van het Da-gen systeem met een hoogbedfilter met het bio-resistente filter media van glas in plaats van zand en het toepassen van een vlokmiddel zodat het filter de optimale prestaties bereikt, zorgt voor een zeer duurzame oplossing;

  • geen giftige bijproducten zoals chloor die in de natuur of het riool terecht komen
  • minder waterverbruik doordat de hoge filterkwaliteit zorgt voor een lagere terugspoelregelmaat
  • geen risicovol transport en opslag van hoog geconcentreerd chloor
  • minder onderhoud

Bewezen technologie

Al meer dan 30 jaar wordt de Da-gen waterbehandeling toegepast bij basins voor dolfijnen en andere zeer gevoelige waterzoogdieren, waarna de technologie succesvol geïntroduceerd is in de zwembadenwereld.

Elk zwembad is maatwerk omdat er geen standaard oplossing is die voldoet aan elke situatie. Wij kijken samen met u naar de juiste samenstelling zodat u precies krijgt wat u nodig heeft.