Exclusieve zwembaden & wellness

Waterbehandeling

Een goede waterbehandeling zorgt ervoor dat u comfortabel, onbezorgd en veilig kunt genieten van uw zwembad. Het verkrijgen en behouden van een goede waterkwaliteit is niet simpel en vereist de nodige aandacht. Het systeem dat Pool Builders levert, zorgt voor een volledig automatische regeling en bewaking van de waterkwaliteit.

Desinfectie

Het desinfecteren van zwembadwater is een belangrijk onderdeel van de waterbehandeling van het zwembad. Desinfectie zorgt ervoor dat bacteriën en algen verdwijnen en het zwembadwater er kraakhelder uitziet, maar bovenal schoon en veilig is.

Systemen

Er zijn verschillende systemen om de waterkwaliteit te onderhouden; de meest bekende manier is door middel van het gebruik van chloor, maar tegenwoordig wordt bij de waterbehandeling steeds vaker gebruik gemaakt van mineralen, zoals zout, in combinatie met elektrolyse of hydrolyse. Pool Builders heeft om een aantal belangrijke redenen een sterke voorkeur voor hydrolyse.

Hydrolyse

Door gebruik van het Da-gen systeem kunt u zwemmen in water van drinkwaterkwaliteit. Het is duurzaam, glashelder en zonder chloorlucht! 

Waar andere systemen een hoge chloorconcentratie nodig hebben om bacteriën te doden, zorgt het Da-gen systeem in combinatie met optimale filtratie en vlokking ervoor dat de voedselbron voor bacteriën wordt geëlimineerd zodat ze zich niet zullen vermenigvuldigen. Beter voorkomen dan doden. Het systeem produceert een heel laag chloridegehalte vanuit de mineralen en de hydrolyse, zodat de overige kleine hoeveelheid bacteriën op een efficiënte manier worden geoxideerd. De ultieme waterbehandeling die zorgt voor een uitmuntend comfort.

Duurzaam

De combinatie van het Da-gen systeem met een hoogbedfilter met het bio-resistente filter media van glas in plaats van zand en het toepassen van een vlokmiddel zodat het filter de optimale prestaties bereikt, zorgt voor een zeer duurzame waterbehandeling;

  • geen schadelijke toevoegingen zoals chloor die in de natuur of het riool terecht komen
  • minder waterverbruik doordat de hoge filterkwaliteit zorgt voor een lagere terugspoelregelmaat
  • geen risicovol transport en opslag van hoog geconcentreerd chloor
  • minder onderhoud

Bewezen technologie

Al meer dan 30 jaar wordt de Da-gen waterbehandeling toegepast bij basins voor dolfijnen en andere zeer gevoelige waterzoogdieren, waarna de technologie succesvol geïntroduceerd is in de zwembadindustrie.

Elk zwembad is maatwerk omdat er geen standaard oplossing is die voldoet aan elke situatie. Wij kijken samen met u naar de juiste samenstelling zodat u precies krijgt wat u nodig heeft.