Exclusieve zwembaden & wellness

Zwembaden

Waterpret met de kinderen, een lekkere verkoelende plons of baantjes trekken voor de gezonde beweging? De redenen om een zwembad aan te schaffen zijn eindeloos, net als de keuzes. Wij installeren en leveren een brede variëteit aan verschillende soorten zwembaden voor verschillende doeleinden. We adviseren u graag wat aansluit bij uw wensen.

Welk bad past bij u?

Uw wensen en de manier waarop u uw bad wil gebruiken bepalen welk type bad, van welk materiaal en met welke techniek er bij u past.

Type baden

Het ontwerp van het bad geeft een andere uitstraling aan het bad. Bij een skimmerbad staat het water onder de rand van het bad, terwijl het bij een overloopbad over de rand loopt, waardoor het water gelijk staat met de omgeving. Bij een infinity zwembad loopt het water over een rand waardoor het lijkt alsof er een oneindige horizon ontstaat.

De verschillende typen zwembaden passen bij verschillende omgevingen. Elk type bad heeft een andere manier van opbouw en vereist een andere techniek.

Pool Builders_Skimmer zwembad

Skimmer

Pool Builders_Overloop zwembad

Overloop

Pool Builders_Infinity zwembad

Infinity

Heeft u een vergunning nodig om uw zwembad aan te leggen?

Materialen

De keuze van welk materiaal het bad geconstrueerd wordt zal worden bepaald door het type bad, de manier van gebruik, de afwerking, uw budget en de duurzaamheid. Een betonnen, polyester, monoblock, polyetheen,  polypropyleen of rvs zwembad? Wij adviseren u graag in de keuze die het beste bij uw wensen past.

Afwerking

De afwerking van uw zwembad staat in direct verband met de uitstraling. Welke kleur wordt het bad? Wordt het bad betegeld, voorzien van mozaïek of krijgt het een mooie egale uitstraling? Veel keuzes waar we u graag bij helpen.

Waterbehandeling

Een goede waterbehandeling zorgt ervoor dat u comfortabel, onbezorgd en veilig kunt kunt genieten van uw zwembad. Pool Builders levert de juiste installatie die ervoor zorgt u kunt zwemmen in water van drinkwaterkwaliteit – duurzaam, glashelder en zonder chloorlucht!

Verwarming

Comfortabel zwemmen doet u in water op de juiste temperatuur. De verwarming van het water kan worden voorzien door een warmtepomp, CV ketel of zonne-energie, maar het vasthouden van de warmte is minstens zo belangrijk. Wij hebben de kennis in huis om hier samen met u de juiste keuzes in te maken.

Afdekking

Een automatische zwembadafdekking dient meerdere doelen: veiligheid, energiebesparing en bescherming tegen vervuiling. Het hoge drijfvermogen van de lamellen zorgt er voor dat bijvoorbeeld kinderen niet het water in kunnen zakken. De Polycarbonaat lamellen hebben een zeer hoge slagvastheid en mede daardoor ook een langere levensduur. De lamellen hebben een transparante bovenkant en een hittebestendige zwarte onderlaag om optimaal gebruik te maken van zonne-energie.

Onderhoud

De zwembaden die wij installeren hebben zeer weinig onderhoud nodig. Om het zwembad goed schoon te houden bieden wij een robot aan die het vuil van de bodem verwijdert. Om u het onderhoud uit handen te nemen bieden wij onze Pool-service aan.

Elk zwembad is maatwerk omdat er geen standaard oplossing is die voldoet aan elke situatie. Wij kijken samen met u naar de juiste samenstelling zodat u precies krijgt wat u nodig heeft.