Exclusieve zwembaden & wellness

Finse sauna

In de Finse sauna geniet u zoals de Finnen dat duizend jaar geleden al deden. Zij verwarmden hun holwoningen met verwarmde stenen. Bij toeval ontdekten zij dat als er water over de hete stenen werd gegoten, de stoom die daarbij vrij kwam extra warmte gaf.

De Finse sauna heeft een positieve invloed op lichaam en geest. Door de warmte in de cabine wordt de lichaamstemperatuur verhoogd – het wordt kunstmatig verhoogd tot een koortsniveau. Als reactie hierop zal het lichaam gaan transpireren en dat brengt verschillende gezondheidsvoordelen

De ideale temperatuur van een Finse sauna ligt tussen de 80 en 100 graden Celsius met een lage luchtvochtigheid. De lucht wordt verwarmd door middel van een kachel. Naar eigen wens kunt u water over de stenen gieten om stoom te creëren. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid in de sauna verhoogd. Gemiddeld ligt de luchtvochtigheid in een Finse sauna tussen de 5 en 20%. Een sessie in de Finse sauna duurt 8 tot 15 minuten.

Wij kijken samen met u naar uw wensen en stellen uw perfecte wellness samen.

Ontwerp

We beginnen met het verzamelen van uw wensen en het bespreken van alle verschillende mogelijkheden. Aan de hand van al deze informatie ontvangt u van ons een eerste offerte.  Wanneer alles helemaal duidelijk is maken wij een 3D tekening van uw sauna waarin alle details worden verwerkt zodat u exact kunt ervaren wat er gemaakt gaat worden.

Heeft u een vergunning nodig om uw sauna aan te leggen?

Hout

De houtsoort die aan de binnenzijde van de sauna wordt gebruikt heeft invloed op de verschillende zintuigen; visueel, reuk en gevoel. Canadees Red Cedar heeft een typische sauna-geur en een mooie diep rode kleur, terwijl Ayous veel voor de banken wordt gebruikt omdat het een slechte warmtegeleider en daardoor zacht en koel aanvoelt. De houtsoorten zijn er in verschillende vormen, afmetingen en kleuren waarmee u een hele eigen uitstraling aan uw sauna kunt geven.

Oven

De oven is het hart van de sauna. Deze zorgt voor de verwarming en samen met de stenen voor de stoom die de temperatuur omhoog jaagt zodat uw lichaam gaat transpireren.

Het opgieten kan handmatig, automatisch en ook met bebruik van aroma’s om de sauna-sessie nog intenser te maken.

Zouttherapie

Eeuwenoude stenen uit Nepal vormen een wonderlijke weldaad. De verneveling en verdamping van zout water zorgt voor minuscule zoutdeeltjes in de lucht. Door ionisatie zuivert het zout de lucht die u hier inademt. Dat voelt zuiver en het is een weldaad voor luchtwegen en huid. De zoutstenen want met verlichting geeft een hele prettige uitstraling.

Verlichting

Verlichting levert een belangrijke bijdrage aan ontspanning en is dus erg belangrijk in een sauna. Verschillende kleuren passen bij een stemming of een gevoel. Diverse soorten led-verlichting of een sterrenhemel zorgen voor een magisch effect.

Kleedruimte

Een warme kleedruimte waar u uw badjas droog op kunt hangen voordat u uw sauna betreed zorgt een zeer prettige start van uw sauna-sessie.

Elk sauna is maatwerk, maar dat wil niet zeggen dat er geen standaard oplossing bij past. Wij kijken samen met u naar de juiste samenstelling zodat u precies krijgt wat u nodig heeft.